DnB Nord: kahjumid ohustavad põlluarendajatele laenajaid

Piret Reiljan 30. aprill 2008, 13:19

Põhjamaade pangandusgruppi kuuluva DnB Nord
Panga Eesti filiaali juht Hans Pajoma sõnul ohustavad erakorralised laenkahjumid
neid panku, kes on agressiivselt laenanud raha põllupealsete arendajatele.

"Meie pole aktiivselt põldudele laenanud ja seni pole me pidanud ka erakorralisi provisjone tegema," sõnas Pajoma. Ta lisas, et DnB Nordi probleemsete klientide puhul on seni tegemist konkreetse kliendi tegevusest tingitud probleemidega, mitte laiema majanduskasvu pidurdumisest põhjustatud trendiga.

Eesti pangandusturu tulevik sõltub Pajoma sõnul maailma finantsturgudest. "Kui maailma finantsturgudel rahunemist ei toimu, muutub laenamine ka Eestis nii eraisikute kui ka ettevõtjate jaoks raskemaks ja oluliselt kallimaks. Tõenäoliselt ei jõua siis osa ettevõtjaid enam laenu võtta ja investeeringute pidurdumine võib hakata mõjutama nende konkurentsivõimet," nentis Pajoma.

DnB Nord pank ei pane Pajoma sõnul ettevõtjatele laenuraha jagamisel jäigalt kätt ette mitte ühegi sektori esindajale, kuid hindab iga laenusoovijat senisest ettevaatlikumalt.

DnB Nord Pank kuulub ühte Põhjamaade suuremasse pangandusgruppi, mis tegutseb nii Taani, Soome, Poola, Eesti, Läti kui ka Leedu turul. Eestis alustas DnB Nord Pank tegevust 2006. aasta kevadel, keskendudes esialgu erinevate finantsteenuste pakkumisele ettevõtetele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2008, 10:38
Otsi:

Ava täpsem otsing