Märtsis kukkus jaemüük 4 protsenti

Mariliis Pinn 30. aprill 2008, 09:36

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük
vähenes 2008. aasta märtsis eelmise aasta märtsiga võrreldes püsivhindades 4%,
teatas statistikaamet.

Veebruaris veidi hoogustunud jaemüügi kasv pöördus märtsis langusesse.

Märtsis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,5 miljardit krooni. Toidukaupade kauplustes jäi jaemüük eelmise aasta märtsiga võrreldes samale tasemele, tööstuskaupade kauplustes aga vähenes 8%. Kaupade jaemüük vähenes eelmise aasta märtsiga võrreldes enamikul tegevusaladel v.a postimüük ning apteegikaupade ja kosmeetikavahendite müük. Kõige rohkem vähenes jaemüük tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük sesoonselt korrigeeritud andmetel püsivhindades 4%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli märtsis 5,3 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta märtsiga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 3% ja eelmise kuuga võrreldes 7%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2008, 13:41
Otsi:

Ava täpsem otsing