Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Pannkoogi-, salati- või lihamaja?
Mustamäe Prisma toidunurgas on kõrvuti mitu eri näo ja menüüga söögikohta. Jälle üks segasumma-söögikoht, millest pole kerge aru saada.
Saa nüüd pihta, kas on Rahva toit või Steak House. Seina peal Steak House, leti kohal Rahva toit, siis veel Pannkook, Grill & wok ja Salatipuhvet.
Jäin uskuma Steak House'i - see oli kõige suuremalt, ja hakkasin liharoogasid otsima. Liha oli vähevõitu, pannkooke aga küllaga, lihaga ja lihata, moosiga ja moosita. Nii et ikkagi vist Rahva toit, mitte Steak House. Pealegi hakkab House'i e-täht seinalt maha kukkuma - on näha, et korra on juba püütud e-d kleepsuga tagasi panna, aga see ei taha kinni jääda.
Rahvalikumas pooles oli rahva toit juba valmis tehtud ja ootas puhvetiletis taldrikuletõstmist.
Pannkoogid tulevad otse pannilt, ainult natuke peab kannatust olema. Meil oli nii aega kui kannatust, seepärast jäime peenemale, sohvadega poolele mitte-valmistehtud toitu ootama. See oli see Lihamaja-pool, istusin otse Steak House'i ripakil e-tähe all.
Et pearooga oodates igav ei hakkaks, tellisime sissejuhatuseks värske salati ja fetasalati. Oi-oi, missugused salatid me saime! Need olid nii suured ja nii värsked ning nii maitsvad, et olime valmis väärnimetuse Steak House seinalt maha võtma ja Salat House asemele panema. Värskel salatil oli rohelisele lisaks ka natuke riivitud apelsinimaitsestusega porgandit, fetasalatis jääsalat, tomat, kurk, paprika ja palju mõnusat fetajuustu. Ports oli nii suur, et pearooga poleks vaja olnudki.
Ometi need tulid - kanafilee hautatud köögiviljaga ja lõhepasta. Parimaks osaks oli jälle köögivili, sedapuhku hautatult: porgandid, kaalikad, suvikõrvits ja mis kõik veel. Natuke liiga pehmeks hautatud, aga maitselt igati tipp-topp.
Muidu kehvakese lõhepasta päästis samuti köögivili - liigpehmele pastale ja pudedale lõhele andsid porgand ja suvikõrvits krõmpsu ja kõvadust. Ilmselgelt on kokal köögivilja peale annet, ometi on ta tööle sattunud just lihamajja.
Tegelikult tuli tal ka kanafilee päris hästi välja, oli parajal hetkel tulelt ära võetud ja seepärast kenasti mahlakas.
Steak House on sellist tüüpi söögikoht, kus menüü on tahvlil ja tellimusi võetakse vastu letis. Letitagune neiu oli pakutavate roogadega kursis ja oskas täpselt öelda, millest salatid tehtud on. Mitte küll peast, sealsamas letiserva varjus oli tal spikker. Nutikas, eks ju! Võib-olla avaldab mõju ülikooli suhteline lähedus?
Kui köögis toit valmis saab, pannakse see letile ja helistatakse kellukest, et teise leti juures askeldav ettekandja teaks tulla ja tellitud roa lauale viia. Selleks, et pidevalt Steak House'i poolel valvel olla, ei jätku vististi külastajaid - enamik eelistas rahvalikumat Rahva toitu.