USA prostitutsiooniemand tegi enesetapu

Kertu Ruus 02. mai 2008, 23:40

Washington DC eliitprostituutide võrgustiku
juht Deborah Jeane Palfrey, rohkem tuntud hüüdnime DC Madam all, poos ennast
neljapäeval üles. Naise surnukeha leidis oma Florida koduõues asuvast kuurist
tema 76aastane ema.

Kahe nädala eest mõisteti 52aastane Palfrey süüdi prostitutsiooniäri juhtimises, mille teenuseid kasutas USA pealinna eliit, sh parlamendiliikmed. Üks tema klientidest oli näiteks vabariiklasest senaator David Vitter, abielus ja nelja lapse isa, kes mullu avalikult vabandas oma seotuse pärast Palfrey eskortteenusega. Klientide seas olid väidetavalt nii poliitikud, ärimehed kui ka kõrged sõjaväelased, kuni Maailmapanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi kõrgete ametnikeni välja.

Palfrey mõisteti süüdi rahapesus, posti kasutamises ebaseaduslikel eesmärkidel ja väljapressimises. Palfrey ise väitis, et kui ametlikult eskortteenust pakkunud naised ka raha eest seksiteenuseid osutasid, siis tegid nad seda tema teadmata.

Süüdistajate sõnul oli naine peamiselt Washington DC’d, Virginia ja Marylandi osariike teenindavat prostitutsiooniäri nimega Pamela Martin and Associates juhtinud 13 aastat. Süüdistusmaterjalide andmeil tõi äri aastatel 1993-2006 sisse üle 2 miljoni dollari ja seal töötas kokku enam kui 130 naist.

DC Madam oli meedias vandunud, et ei kavatse mitte sekundikski vangi minna. Karistus pidi määratama juulis, talle oleks mõistetud ilmselt olnud viis või kuus aastat vanglat.

Politsei andmeil jättis Palfrey endast maha vähemalt kaks enesetapukirja ja muid märkmeid, kuid nende sisu ei avaldata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2008, 23:37
Otsi:

Ava täpsem otsing