Tallinna suundunud Bahama kruiisilaev sõitis madalikule

Agnes Ojala 04. mai 2008, 17:39

Saaremaa ja Kuramaa vahel olevas Irbe
väinas Läti vetes sõitis hommikul madalikule Riiast Tallinnasse teel olnud
kruiisilaev Mona Lisa, mille pardal on 984 inimest.

Õnnetus Bahama saartel registreeritud laevaga juhtus poole kaheksa paiku hommikul 80 kilomeetri kaugusel Läti rannikust. Pärast madalikule sõitmist kontrollis aluse meeskond laeva kere üle ning kahjustusi sellel ei märganud. Reisijaid evakueeritud ei ole, vahendas ETV24 Läti uudisteagentuuri LETA.

Läti kaitseminister Vinets Veldre ütles, et õnnetust ei põhjustanud halb ilm. Veldre arvates sõitis laev madalikule, sest kapten püüdis manööverdada laeva nii, et reisijad saaksid teha paremaid fotosid Kola Horni majakast.

Eesti piirivalve lennusalk käis ka kontrollimas, ega õnnetuse tõttu reostust ei tekkinud. Reostust lennusalk ei avastanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2008, 19:03
Otsi:

Ava täpsem otsing