4. mai 2008
Jaga lugu:

Korterite üürileandjad peavad varuma kannatlikku meelt

Tallinnas on üürikorterite pakkumine kiiresti kasvanud. Ülepakkumine ja hinnalangus on suurim kesklinna kahetoaliste korterite seas. Eelistatakse uue sisuga, lihtsaid, kuid iseloomuga kortereid, mille juurde kuulub parkimiskoht.

Korteriüürid on langenud 500-1000 krooni korteri kohta. Portaalides on hinnad kõrgemad kui reaalsuses. Tingitakse, kuna ühekuune tühiseis teeb on aasta lõikes sama, kui ca 500 krooni hinnas alla lastes. Näiteks 7000kroonise korteriüüri langus 500 krooni võrra teeb aastas kokku 6000 krooni vähem tulu. Tühja korteri omanik kaotab 7000 krooni ning maksab ka kommunaalkulud.

Kõige paremini läheb kaubaks 6000-6500 krooni kuus maksev parkimiskohaga korter kesklinna piiril.

Üürikorterite valik on lai, vaadatakse mitmeid kortereid ja otsus langetatakse kaalutletult. Korterit sisustades soovitan mõelda nii, nagu sisustaksite endale kodu - see annab korterile hinge ja hubasuse. Vanemates korterites tasub teha värskendusremont, mis muudab korteri heledamaks ja uuemaks.

Siiski pole hinnalangus puudutanud kõiki kortereid. Kesklinnas on alati hinnas korterid sadama kandis (Ahtri, Rotermanni, Jõe ja Lootsi tänav). Mõni klient soovib korterit otse Citys, spordiklubide ja kaubanduskeskuste lähedal (Tornimäe kaksiktorn, Foorumi maja). Loomulikult on tähtis parkimiskoht.

Majade üür on langenud. Hinnatakse eelkõige maja asukohta ja planeeringut. Kuna ka üürimajade valik on suurenenud, annab see alust tingimiseks.

Uudse ideena on paljud arendajad valmis uusarendustes kortereid või ridaelamubokse välja üürima. Lisaks antakse võimalus pind hiljem välja osta. Arendajad paigaldavad korterisse köögimööbli koos tehnikaga ning üürnik võib oma mööbli kaasa võtta. Eraisikud pole sellega veel kaasa läinud, kuid huvi püsib.

Autor: Kristina Sõmerik

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas