Tallinna hotelliturul hinnasõda juba käib

Agnes Ojala 05. mai 2008, 00:00

"Ennekõike tähendab see seda, et kõrgema kategooria hotellid lasevad madalperioodil oma hinnad nii alla, et on 2-3 tärni hotellide tasemel," rääkis Leht, lisades, et seda tehakse madalperioodi üleelamiseks. Suvel Leht sellist hinnaga üksteise ületrumpamist ei näe. "Turistide arv kasvab ja hotellid, kes müügitööd hästi teevad, ei pea muretsema," märkis ta.

Lehe sõnul on Uniquestay hotellides suvel hinnapoliitika suhteliselt jäik. Praegune prognoos suveks on väga hea.

Uniquestay hotelliketil on Tallinnas kaks hotelli ja Vilniuses üks hotell.

Estraveli saabuvate klientidega tegelev Balti tootesuuna juht Malle Pottsepp ütles, et tegu on normaalse hinnakorrektsiooniga. "See on üsna loogiline, kuna pakkumine on kasvanud kiiremini kui nõudlus," ütles Pottsepp.

Pottsepp ei näe hotellituru kokkukukkumise märke, kuid tunnistas, et kõrghooajal on rohkem vabu hotellitube. "Ühtlasi on paranenud võimalused saada hinnaläbirääkimistel paremaid tingimusi. Estraveli välispartnerid on viimastel aastatel murega jälginud meie hotellihindade kasvu ja osa kliente on seetõttu oma pilgu uutele ja odavamatele turgudele suunanud. Selles kontekstis on hinnatõusu peatumine väga positiivne sõnum," selgitas Pottsepp.

Viru hotelli juht Anu Soosaar aga ei usu, et Tallinnas hotellide hinnatase langeks. Viru ise hinnasõtta astuda ei kavatse.

"Eks igaühel ole oma taktika, aga praeguses olukorras, kus turule on tulnud mitu suurt hotelli, näiteks viietärnishotell Swiss?tel, arvan ma, et keskmine hind pigem tõuseb," märkis Soosaar.

Soosaare sõnul on Viru hotellil hinnad suurel määral lepingutega paika pandud. "Püüame neid säilitada või pigem inflatsiooni arvestades pisut tõsta," rääkis ta. "Meie hinnasõtta ei kavatse astuda."

Siinsete hotellide täitumust hinnates ütles Soosaar, et näitajad on väga head. "Eks pisut külastajad hajuvad erinevatesse hotellidesse, sest üle 1000 toa on juurde tulnud, aga üldiselt on olukord hea ja seda on näha ka tänaval," selgitas Soosaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing