East Capitali uus fond paneb raha ka Eestisse

Annika Matson 06. mai 2008, 14:11

Rootsi varahaldusfirma East Capitali uus
fond keskendub Kesk-Euroopale ja Balti riikidele.

East Capital tõi turule professionaalsetele investoritele suunatud offshore-fondi East Capital Bering New Europe. Fond investeerib nii börsi- kui eraettevõtetesse, mis tegutsevad Kesk-Euroopa ja Baltikumi riikides nagu näiteks Tšehhi Vabariik, Eesti, Ungari, Läti, Leedu, Slovakkia ja Poola, tetaas ettevõte.

Fondi esimeste investorite seas on 2007. aasta sügisel Stockholmi börsil noteeritud East Capital Explorer, mis investeerib fondi üle 156 miljoni krooni.

"Näeme Kesk-Euroopa ja Balti riikide turgudel küllalt madalaid riske ja piisavalt kasvupotentsiaali, muuhulgas loovad mitmeid investeerimisvõimalusi arengud rahvusvahelistel turgudel. Seda kõike peegeldab ka Bering New Europe fond,” ütles East Capitali portfellijuhtimise osakonna juht Andras Szalkai.

Fond on noteeritud Caymani saarte börsil ning seda haldab ettevõte East Capital Alternative Investments (Cayman). Fond avatakse 30. mail 2008 ja edaspidi saab fondi teha investeeringuid kvartaalselt. Fondi maht on 150 miljonit USA dollarit (üle 1,5 miljardi krooni), minimaalse investeeringu summa on 100 000 USA dollarit (üle 1,01 miljoni krooni).

Aastatel 2007-2013 saavad Kesk-Euroopa ja Balti riigid Euroopa Liidu i konvergentsiprogrammidest ligi 127 miljardit eurot (mis moodustab 20% piirkonna SKT-st). Samuti lähenevad riigid oma sissetulekute poolest jõudsalt Euroopa Liidu keskmisele. Regiooni väljavaadetest annab East Capital ülevaate järgmisel nädalal, 12.- 14. mail Vilniuses toimuval järjekorras 13. iga-aastasel kliendikonverentsil „East Capital Summit 2008“.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2008, 14:09
Otsi:

Ava täpsem otsing