Maksa ära või jääd telekast ilma!

Mariliis Pinn 06. mai 2008, 07:38

Kui uskuda inkassofirmasid, on paljude
Eesti inimeste elu rappa läinud ja muutub aina trööstitumaks, võlgnike arv
kasvab iga päevaga, kinnisvara läheb sundmüüki ning majanduslikult mõtlemine
jätab üha rohkem soovida.

Inkassofirmade juhid ütlevad nagu ühest suust, et iga päevaga jääb üha rohkem Eesti inimesi võlgadesse, raskustes pole pelgalt SMS-laenude võtjad, kirjutas SL Õhtuleht. Hädas on ka heal järjel olevad inimesed, kes majandusliku õitsengu ajal hindasid oma võimalusi üle, kuid nüüd enam auto- ega majaliisingut maksta ei jaksa.

Intrum Justitia tegevdirektor Ivar Tammemäe ütleb, et kui võrrelda 2007. aasta I kvartalit tänavuse aasta sama ajaga, on eraisikutest võlgnike arv kasvanud 25–30%, teisisõnu: majanduslikes raskustes inimesi on kuni 2000 võrra rohkem, Julianuse Inkasso Agentuuri juhatuse esimees Karl Mitt aga rahustab: "Paanilist kasvu ei ole."

Intrum Justitia juht Ivar Tammemäe teab siiski, et maju ja kortereid pole inimestelt laenu katteks palju ära võetud.

Karl Mitt loetleb terve rea põhjusi, miks inimesed ennast lõhki laenavad: "Rumalus, puudulik majanduslik mõtlemine, elatakse soovunelmates, soovitakse tarbida rohkem kui võimalik, edevusest vaja osta ja tarbida – naaber, tuttav või töökaaslane ju tarbib, usk helgesse tulevikku, mis on kindlasti seotud vähese majandusliku mõtlemisega, kiire majandus- ja palgakasvuga, pangad soovisid turgu haarata ja laenu anti lihtsalt, intressid olid madalad, laenu hakkasid saama ka inimesed, kes võib-olla ei oleks pidanud seda saama."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2008, 07:36
Otsi:

Ava täpsem otsing