Tüli ajas Ruudu omanikud lahku

Mariliis Pinn 06. mai 2008, 08:08

Televaatajale «Ärapanija» ja «Eesti otsib
superstaari» tootjana tuntud Eetriüksus jaguneb suvel omanike erimeelsuste tõttu
kaheks – ühe pärusmaaks jäävad telesaated, teisele filmide ja reklaami
tootmine.

Kaubamärgi Ruut all on Eetriüksus juba aastaid olnud Eesti suurimaid telesaadete tootjaid, kelle klientideks on eelkõige olnud erakanalid Kanal 2 ja TV 3, kirjutas Postimees.

Kasumlike telesaadete kõrval on aga juba aastaid toodetud ka filme, mis elavad suuresti toetusraha najal ja just telesaadete ja filmi erineva kasumlikkuse pinnalt ongi omanike erimeelsused tekkinud. Ruudu osaniku ja filmi shy;produtsendi Artur Talviku sõnul tingivad firma poolitamise nii isiksuste erinevused kui töö eripära, kuigi kuluaarides räägitakse lausa omanike tülist, Talvik seda ei tunnista.

Inimestevahelisi suhteid ei muuda kergemaks tõik, et Eetriüksuse suuromanik on Monika Vichmann, keda tuntakse sihikindla ja tulemusele orienteeritud naisena, kes näeb teleäris eelkõige võimalust kasumit teenida. Vichmannile kuulub Krediidiinfo andmetel Eetriüksusest 75,76 protsenti, Talviku oma on firmast viiendik, 3,4 protsenti aktsiatest kuulub Kiur Aarmale ja 0,83 protsenti Kaupo Karelsonile.

Lagunemise järel jääb filmi ja reklaami osa Talvikule ja Aarmale, teleäris jätkavad Vichmann ja Karelson.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2008, 08:05
Otsi:

Ava täpsem otsing