Priit Leito: üldiselt läks hästi

Annika Matson 08. mai 2008, 18:13

ASi Ekspress Grupp juhatuse esimees Priit
Leito kommenteeris tulemusi, et arvestades reklaamituru praegust seisu läks
Ekspress Grupil I kvartal kokkuvõttes hästi.

"Arvestades reklaamituru praegust seisu ning sellest tulenevaid mõjusid meediaettevõtetele läks Ekspress Grupil I kvartal kokkuvõttes hästi. Kontserni kõigis põhitegevusvaldkondades käive kasvas, samas kui Eesti reklaamiturg tervikuna jäi mullusele valimisaastal saavutatud näitajatele paari protsendiga alla," ütles Leito.

Leito sõnul on I kvartal meediaettevõtetele sesoonselt kõige tagasihoidlikum kvartal. Delfi ja Maalehe lisandumisega Gruppi on see mõju võimendunud, sest reklaamitulude osakaal kogutuludest on nüüd suurem. Meedia jaoks tugevates kvartalites on aga mainitud suundumus vastupidine.

"Vastupidiselt Eesti reklaamiturul toimuvale mõningasele jahenemisele näitab Leedu reklaamiturg tõusu märke," tõdes Leito, viidates interneti reklaamitulu 89%-lisele ning ajakirjade reklaamitulu 25%-lisele kasvule sealsel turul.

Ekspress Grupi I kvartali puhaskasum oli 10,9 miljonit krooni, mis on 41% võrra vähem kui aasta tagasi samal ajal. Priit Leito sõnul on kontserni kasumit mõjutanud mulluste ostutehingutega kaasnenud finantskulude ja kulumi kasvu kõrval ka I kvartalis toimunud arendused: Eestis lansseeriti autoportaal www.ekspressauto.ee ning kinnisvaraportaal www.ekspresskinnisvara.ee, Leedus avati meelelahutusportaal www.klubas.lt. Lisaks arendati Delfi tegevust Ukrainas ning Rumeenias tõsteti turunduskampaaniatega TeleTell infoliini populaarsust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2008, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing