Protsess aprillirahutuste organiseerimises süüdistatavate üle jätkub

Annika Matson 08. mai 2008, 14:05

Kohtuprotsess aprillirahutuste
organiseerimises süüdistatavate Dmitri Linteri, Dimitri Klenski, Maksim Reva ja
Mark Sirõki üle jätkub tänavu 19.mail, teataas kohus.

Selle nädala neljal tööpäeval s.o 5 - 8. mail kuulas kohus üle tunnistajaid. Tunnistajate kuulamisega jätkab kohus ka 19. mail.

Süüdistusakti kohaselt organiseerisid Öise Vahtkonna liidrid Linter, Reva ja Klenski koos Venemaa Föderatsiooni noorteorganisatsiooni Naši Eesti liidri Mark Sirõkiga massilisi korratusi, mis toimusid Tallinnas 2007. aasta 26.–28. aprillini. Massiliste korratustega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ning vastuhakud võimuesindajatele.

Karistusseadustiku § 238 sätestab, et paljusid inimesi hõlmava korratuse organiseerimise eest, kui sellega on kaasnenud rüüstamine, purustamine, süütamine või muu selline tegevus, karistatakse süüdimõistmisel ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Kaitsepolitsei pidas Reva, Linteri ja Sirõki kinni ööl vastu 27. aprilli 2007. aastal ning mehed võeti vahi alla 28. aprillil. Mark Sirõk vabastati vahi alt 13. juunil, Maksim Reva ja Dmitri Linter 16. novembril. Dimitri Klenski pole seoses massirahutuste organiseerimise kriminaalasjaga vahi all viibinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. May 2008, 14:02
Otsi:

Ava täpsem otsing