Leedus tegi börsil ilma Ukio Bankas

Tarvo Vaarmets 13. mai 2008, 00:00

Kui Eesti aktsiaturg kukkus eile 1,12%, siis Leedus müüdi börsimiinus veelgi suuremaks - Vilniuse börsi indeks langes 1,32%. Suurima käibe ja suurima miinuse eest hoolitses aprillikuu kasumi avaldanud Ukio Bankas.

Ukio Bankas suutis aasta esimese nelja kuuga teenida 21,5 miljonit litti kasumit. Seda on täpselt sama palju kui aasta tagasi. Aprilli kasumiks kujunes aga ainult 5,4 miljonit litti ehk 1,6 miljonit vähem kui mullu. Aktsia viskus selle peale viie protsendi jagu allapoole.

Indeksi langusee aitas kaasa ka TEO LT 1,5protsendiline aktsia hinna kukkumine. Leedu telekomi väärtpaber sulgus 1,98 litil.

Eile teatas oma selle aasta eesmärgid ka Leedu majahaldus ettevõte City Service. Ettevõte plaanib aasta käibeks saavutada 245 miljoni litti, kasumina nähakse aasta lõpuks aga 14 miljonit litti. Eelmise aastaga võrreldes tähendab see 17%-list käibe ja 25%-list kasumi kasvu.

"Prognoos ei sisalda võimalikke protsessis olevaid ülevõtte. Koos nende ülevõttudega peaks käive küündima 262 miljoni litini," tähendas City Service'i juht Žilvinas Lapinskas börsile saadetud teates.

Teised Euroopa turud alustasid eilset päeva valdavalt kerge tõusuga, päeva edenedes võtsid indeksid aga suuna alla ja jõudsid enne börside sulgemist pea samasse kohta, kust alustasid - Prantsusmaa ja Saksamaa börs olid tund enne päeva lõppu 0,1%-lises plussis, Ühendkuningriikide börsiindeks aga 0,3%-lises miinuses.

Väikese tõusuga avanesid aga odavnenud nafta hinna valguses USA börsid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing