Maikuust oleks soovituslik riskikoodi kasutada

Jaana Pikalev 13. mai 2008, 00:00

Kuuekohalise kauba koodi ehk HS-koodi peab märkima kaubamanifesti lahtrisse nr 10.

Nn kollane kviitung on märkmiku lehekülg, mida toll ei vormista. TIR-märkmikusse lisatakse HS-kood, et turva-ja finantsriskidega kaupu kergemini ära tunda. Samuti kiirendab see teiste kaupade liikumist ja elektrooniliste andmete töötlemist.

Euroopa Ühendus (EÜ) on otsuse heaks kiitnud. Ka liikmesriigid on valmis soovitust ellu viima.

EÜ liikmesriikide tolliametid on nõus HS-koodi märkimisega ka tolli vormistatud TIR-märkmiku kviitungitele elektroonilises TIR-andmete koosseisus. Uuest aastast muutub TIR-märkmiku elektrooniline andmeedastus ELi tollieeskirjade järgi kohustuslikuks.

TIR-märkmik on tollidokument, mis hõlbustab konventsiooniga ühinenud riikide piiride ületamist. TIR-transiidisüsteem lihtsustab kaupade liikumist rahvusvahelises kaubanduses ja kindlustab transiidiriikidele nõutud tollitagatised ja garantiid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:32

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing