Kristina Traks • 12. mai 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Rahvaliitlased kritiseerivad Seederi personalipoliitikat

"Me ei soovi siinkohal enam meelde tuletada endiste põllumajandusministrite piltide mahavõtmist teie poolt pärast ametisse asumist," seisab arupärimises Seederile. "Nii olete aga sundinud oma ametikohtadelt taanduma finantsosakonna juhataja ning teadus- ja arendusosakonna juhataja. Hiljuti koondati teie initsiatiivil ministeeriumis ka finantsala asekantsleri ametikoht."

Põllumajandusministeerium koondas eelmise ministri Ester Tuiksoo loodud haldus- ja finantsala asekantsleri ametikoha tänavu märtsis ning Krista Paal jäi töökohast ilma. Paal tegeles ministeeriumis hangetega ja oli üks neist, keda kapo seoses põllumajandusministeeriumi kolimisplaanidega Merko ehitatavasse Delta Plazasse üle kuulas.

Ministeeriumi teadus- ja arendusosakonna juhataja, rahvaliitlane Merry Aart-Jüriado lahkus töölt juba eelmise aasta sügisel.

Veel heitsid rahvaliitlased Seederile ette Tuiksoo ametisse pandud erakonnakaaslase Mart Mäekeri karistamist ja vallandamist taimetoodangu inspektsiooni juhi kohalt. Nimelt vallandas Seeder Mäekeri tänavu veebruaris, kuna Mäeker oli endale määranud tulemustasu ühe kuupalga ulatuses. Tegelikult oleks talle tulemustasu pidanud määrama minister.

"Mingeid poliitilisi motiive pole minu tegevuses olnud, mis puudutab taimetoodangu inspektsiooni peadirektori Mart Mäekeriga suhtlemist," ütles Helir-Valdor Seeder eile riigikogu ees. "Mäeker sai karistada selle eest, et jättis oma töö tegemata," sõnas ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt