Elion jätab osa Saaremaast internetita

Mariliis Pinn 13. mai 2008, 09:14

Elioni kavatsus likvideerida tänavu Saare
maakonnas ebarentaableid õhuliine võib jätta Torgu vallas internetita pered, kus
lauatelefon on olnud siiani ainus vahend e-asjaajamiseks.

“Minule oli Elioni otsus tõeliselt ebameeldiv üllatus,” ütles Oma Saarele vallaelanik Anne Rand, kellele internetiühendus on tööalaselt väga vajalik. “1. juunist on õhuliin likvideeritud,” teadis Rand, märkides, et kuna ta on külas ainus internetikasutaja, ei hakata tema pärast investeeringuid tegema.

Elioni meediasuhete juht Karin Kahre ütles, et firma likvideerib neid õhuliine, mille hooldamine on põhjendamatult kulukas ning mis ei võimalda klientidele pakkuda kaasaegseid teenuseid. “Kuna õhuliinid kulgevad ka üle eramaade, seavad need maaomanikele põhjendamatuid kitsendusi, mis on ka üks põhjus õhuliinide vähendamiseks,” lisas Kahre, kelle sõnul on Saaremaal kokku 130 klienti, keda antud tegevus puudutab.

“Kõikidele Elioni klientidele pakutakse asemele alternatiivseid või kõrgema taseme teenuseid, ükski klient sidevõimaluseta ei jää,” toonitas Kahre, täpsustades, et levi olemasolu korral pakutakse klientidele WiMAX tehnoloogial põhinevat traadita interneti püsiühenduse teenust ning internetitelefoni VoIP.

Torgu vallavanem Tiit Kaasik on leviprobleemidest Sõrve säärel teadlik. Kahjuks nentis Kaasik, et valla käed jäävad probleemi lahendamisel lühikeseks, sest tegemist on firmadega, kellele vald ettekirjutusi teha ei saa. “Kõu ei ole siin levima hakanudki, KülaTee3 kvaliteet ei ole paremaks läinud,” kurtis Kaasik, lisades, et paikades, kus puud ees, ei aita ka mastide püstitamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2008, 18:44
Otsi:

Ava täpsem otsing