Silvia Kruusmaa • 13. mai 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Kalatööstur Agu Laanemets sukeldus autoärisse

25. aprilli seisuga on City Motors ASi juhatuse esimees Vello Tamm vahetunud Agu Laanemetsaga, selgub äriregistrist.

Laanemets kinnitas, et talle pakuti City Motorsi juhi kohta.

"Pärast äpardunud katset Hiiumaal kalatööstust varemetest tõsta olengi olnud otsimas ja vaatamas. Pensionile on ju mul veel vara 42aastaselt minna ja tööd tahaks veel teha," rääkis värske automüüja.

Laanemetsa sõnul on tema ettevõttes Viru Rand (endine Viru Kalatööstus - toim) toimekas meeskond olemas, mistõttu ei olnud põhjust sinna tagasi minna. Seetõttu otsis ta palgalist firmajuhi kohta, pidades 1,5 aasta jooksul ringi vaadates mõnel pool läbirääkimisi.

"Automüügifirma juhtimine tundus huvitava väljakutsena. Olen mõlgutanud mõtteid, et tahaks teha midagi uut, täiesti teistsugust äri," rääkis Laanemets oma karjäärimuutusest.

Laanemets tunnistas, et võrreldes eelmise aastaga on automüük alla käinud. "Mingit katastroofi ma ei näe. Pigem näen siin võimalust. Renault' mark pole midagi luksuslikku ega kallist, kui aus olla. Praktiline auto mõistliku hinnaga. Samasugune on ka Dacia, mis on teine mark, mida me müüme. Näen selles pigem võimalust, sest inimesed peavad oma kulutusi tähelepanelikumalt jälgima," rääkis Laanemets.

Eesti teise Renault' ja Dacia edasimüüja ABC Motorsi juht Raimo Kaarlaid ei usu, et kahe konkurendi omavaheline läbisaamine uue juhi tõttu muutuda võiks. "Oleme City Motorsiga koostööd teinud reklaami ja turunduse osas. Esimeste kohtumiste põhjal uue juhiga võin öelda, et jätkame samamoodi," rääkis Kaarlaid.

Kaarlaid ütles, et kui Laanemets on omale mingid plaanid seadnud, siis ilmselt nendega ta ka arvestab. Praegu on ABC Motors konkurendist suurema müügimahuga. Laanemets on eesmärgiks võtnud Kaarlaiu ettevõttele järele jõuda.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt