Majanduse jahtumine oskustööliste puudust ei leevenda

14. mai 2008, 16:50

Majanduskasvu aeglustumise tulemusena
väheneb mõnevõrra tööjõu nõudlus, kuid oskustööjõu puudus märkimisväärselt ei
leevene, mistõttu ootab rahandusministeerium sel aastal hõivatute arvu püsimist
eelmise aasta tasemel.

Ehituses vähenes hõivatute arv eelmise kvartaliga võrreldes 2500 inimese võrra, kuid aastases arvestuses suurenes see 7300 inimese võrra. Vähenes üksikettevõtjate arv, kuid ikkagi on jätkuvalt puudus kvalifitseeritud töötajatest, teatas rahandusministeerium oma pressiteates.

Veel vähenes hõive veonduse, kinnisvara ning tervishoiu tegevusalal. Kinnisvara, rentimise ja äritegevuse tegevusalal vähenes hõive 3200 inimese võrra. See toimus valdavalt kinnisvarategevuses üksikettevõtjate arvel, keda muutunud majandusolukord kõige enam mõjutas. Hõive langes ka ehitustegevusega seotud äriteenuste osas.

Tegevusaladest panustasid hõive kasvu kõige rohkem hariduse, ehituse ning hulgi- ja jaekaubanduse tegevusalad. Kõige enam suurenes hõivatute arv hariduses, tõustes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 10 600 inimese võrra. Hõive kasvas eelkõige tasuliste koolituste osas.

Tervishoius ja sotsiaalhoolekandes langes hõivatute arv 5000 inimese võrra. Tervishoius mõjutas hõive vähenemist välisturistide arvu langus tervisekeskustes ning sanatooriumides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2008, 11:18
Otsi:

Ava täpsem otsing