Jaga lugu:

Naistel raskem jahtunud majanduskliimas tööd leida

Rahandusministeeriumi hinnangul vähendab majanduskasvu aeglustumine mõnevõrra tööjõu nõudlust, kuid oskustööjõu puudus oluliselt ei leevene, mistõttu on sel aastal oodata hõivatute arvu püsimist eelmise aasta tasemel.

Naiste töötuse kasvu esimeses kvartalis võis mõnevõrra põhjendada hõivatute arvu langus tervishoius ja sotsiaalhoolekandes, kus jäi tööta 5000 inimest. Tervishoius mõjutas hõive vähenemist välisturistide arvu kahanemine tervisekeskustes ja sanatooriumides.

Tegevusaladest panustasid ministeeriumi andmetel hõive kasvu enim hariduse, ehituse ning hulgi- ja jaekaubanduse tegevusalad. Kõige enam, 10 600 inimese võrra, suurenes eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes hõivatute arv hariduses, seda eelkõige tasuliste koolituste osas.

Rõivatööstusettevõtte Sangar juhatuse liige ja finantsdirektor Maia Palsi ütles naiste töötuse määra tõusu kommenteerides, et neil on vabu kohti õmblejatele ja osalt võis naiste töötuse tõusu taga olla Kreenholm.

"Ma arvan, et see võib olla mõjutatud koondamistest Kreenholmis," ütles Palsi. Tema sõnul on Sangaris noorte naistöötajate voolavus suur, sest paljud lähevad lapsepuhkusele. Sellest tulenevalt on pidevalt ka vabu töökohti.

Ka on Palsi sõnul Sangaris võimalus lihvida nii töö- kui ka keeleoskusi. "Soosime Sangaris kakskeelsust," rääkis ta ning lisas, et praegu on neil eestlaste ja mitte-eestlaste suhe õmblusliinidel võrdne.

Jaga lugu:
Hetkel kuum