Koondamised räsivad enim õmblejaid ja puidutöötlejaid

Mariliis Pinn 16. mai 2008, 08:22

Kõige valusamalt on majanduslangus tabanud
Eestis tekstiili- ja puidufirmade töölisi, kes peavad teistest sagedamini kuulma
tööandjalt sõnu «teid koondatakse».

Juba mullu räsisid kollektiivsed koondamised kõige rängemalt tekstiili- ja puidufirmasid, tänavu pole olukord muutunud – esimeses kvartalis sule sappa saanud ligi 850 inimesest teenisid rohkem kui pooled igapäevast leiba just neis tööstustes, kirjutas Postimees.

Eesti Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul ei ole neil infot, nagu võiks Kreenholmiga võrreldavaid suuri koondamisi veel ees oodata, ta lisas: "Küll aga võib eeldada, et seoses langusega kinnisvara- ja ehitusvaldkonnas võivad koondamised kasvada nendes firmades, valdavalt on tegemist siiski väikeste ettevõtetega.»

Tööturuameti juht Tiina Ormisson tunnistas, et nendegi töös annavad koondamised varasemast rohkem tunda.

«Küsime inimestelt alati, mis on nende eelmise töösuhte lõpetamise põhjus, ja koondatute arv on oluliselt kasvanud, tänavu veel eriti,» tõdes Ormisson, samas näitab tööturuameti kogemus, et tekstiilitööstuses koondatud inimesed ei taha tihti enam sama ametit pidada, vaid otsivad tööd mõnes teises valdkonnas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. May 2008, 10:58
Otsi:

Ava täpsem otsing