Kadrin Karner • 18. mai 2008 • 2 min
Jaga lugu:

LHV tahab saada investeerimispangaks

Litsentsi saamisel lisandub pangandusturule praegusele seitsmele pangale uus pank - LHV Pank. Eesti kapitalil põhinevat panka hakkab juhtima Erki Kilu.

Pangalitsentsiga kaasnevad LHV-le laiemad võimalused kui varem. Ettevõte saab välja anda laene, hoiustada klientide varasid ning kaasata lihtsamalt ka laenukapitali. Pangalitsents annab klientidele juurde kindlust, et nende hoiused ja investeeritud varad on kaitstud pankadele esitatud turvalisuse nõuetega.

Alates 12. maist asus LHV juhatuse esimehe ametisse Erki Kilu, kes seni töötas Seesam Life Insurance SE juhatuse esimehena. "LHVga olen osaliselt seotud olnud juba varem, kuuludes ASi LHV Varahaldus nõukogusse," ütles Kilu.

"Pangaks saamine on suur projekt. Et seda edukalt ellu viia, vajame pikaajalise juhtimiskogemusega inimeste abi ning mul on väga hea meel, et Erki Kilu on võtnud meie kutse vastu," ütles LHV Groupi nõukogu esimees Rain Lõhmus.

"Praegu on meil ligi 35 000 klienti, tahame rohkem võimalusi olemasolevatele klientidele. Seda peaks pangaks saamine ka võimaldama," ütles LHV turundusjuht Andres Kask ning lisas, et uute klientidena näevad nad peamiselt ettevõtjaid.

Erinevus teiste pankadega on Kase sõnul näiteks suurem spetsialiseerumine investeerimisele, mida kindlasti jätkatakse, ja pangakontorite võrgustiku puudumine. Samuti ei hakka LHV Kase sõnul arveldama sularahaga.

Täpsemaid plaane ja numbreid LHV plaanidest on lootus saada aasta lõpu poole.Hansapank Eesti juhatuse esimees Priit Perens ütles LHV pangalitsentsi taotlust kommenteerides, et tervitab ettevõtet pangaks pürgimisel. "Tegelikult on LHV investeerimispanganduse osas Hansapanga konkurendiks juba aastaid, nüüd vormistatakse see asi siis lõplikult. Konkurentsi mõttes tähendab see siis n-ö põranda alt välja tulekut," rääkis Perens.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt