Maailma juhtiv uudisteagentuur tõmbab töötajaid koomale

19. mai 2008, 20:34

Thomson Reuters teatas täna 835 inimese
koondamisest sel aastal, kavandades lähiaegadel kokku 1500 inimese koondamist,
vahendas AFP.

Thomson Reutersi aastakäive on 12,4 mld dollarit, töötajaid on 50000 ning ettevõte on esindatud 93 riigis. Äriuudiste alal on tema põhikonkurendid USA päritolu Bloomberg ja Dow Jones. Viimase ostis möödunud aastal Rupert Murdochi News Corporation.

Töö kaotab sel aastal 140 Reutersi uudistetoimetuse töötajat, ülejäänud kärbitavad on ühendatud ettevõttes sisu tootmise, tehnoloogia, halduse ja müügiala töötajad. Thomson Reuters moodustus tänavu 17. aprillil, kui Kanada päritolu Thomson Corp võttis üle Londonis baseeruva Reutersi 8,7 mld naela (171 mld krooni) eest. Nüüdseid koondamisi põhjendas Reuters'i uudiste peatoimetaja David Schlesinger efektiivsuse vajadusega.

Thomson Reuters võimaldab ühendada Thomson Corp'i kohaloleku USAs Reutersi kohalolekuga Briti ja mandri-Euroopa kauplemis-, finants- ja äriinfo turul. Reuters'i kaubamärk pärineb juba aastast 1851, kui Saksamaalt pärit Paul Julius Reuter alustas kirjatuvide abiga hinnainfo liigutamist Aacheni ja Brüsseli vahel. Algsest üldisest uudisteagentuurist, kes teenindas kogu maailma ajakirjandust, kujunes Reuters 70ndatest rohkem reaalajas äriinfo vahendajaks taolise teenuse vajajatele.

Thomson Corp'i asutaja Roy Thomson alustas ühe väikese ajalehega Ontarios 1934.a., tänapäeval kuulub ettevõttele üle 200 ajalehe Kanadas, USAs ja Suurbritannias. Thomsoni perekond kontrollib ühendatud ettevõttest 53%, ligikaudu võrdselt on aktsiaid Reutersi omanikel ning hulgal väiksematel aktsionäridel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2008, 20:32
Otsi:

Ava täpsem otsing