Juristid korrastavad ridu

Annika Matson 20. mai 2008, 15:29

Eesti juristide liit on asunud
õigusteenuste pakkumise turgu korrastama, andes esimest korda välja
kutsetunnistused õigusbüroodes või ettevõtetes töötavatele juristidele.

Juristide liidu tänasel üldkogul saavad õigusnõustaja kutse ning vastava tunnistuse 14 juristidiplomit omavat ja juristina praktiseerivat inimest. Teiste seas saavad kutsetunnistuse näiteks 16 aastat Rakveres endanimelist juristibürood pidav Reet Relvik ning elektri- ja telekommunikatsiooni võrkude ehitusfirma ASi Eltel Networks jurist Jelena Mets.

„Kuna üldist ja kõikehõlmavat juristi kutset pole Eestis olemas, on väga oluline, et ka õigusbüroodes või ettevõtluses töötavatel juristidel oleks vastav kutse,“ rääkis juristide liidu president, kutsekomisjoni esimees Enn Tonka. „Selleks olemegi välja töötanud õigusnõustaja kutsestandardi ja käivitanud kutsete omistamise. Meie eesmärk on anda juristidele võimalus lasta oma teadmisi hinnata ning saada õigusnõustaja kutse.“

Tonka kinnitusel ei kohusta seadused täna, et õigusnõu andval isikul oleks vastav haridus. „Juurahariduseta õigusnõustajaid on turul tegutsenud küll,“ ütles Tonka. „Usume, et õigusnõustaja kutsetunnistus lisab selle omanikule usaldusväärsust ning aitab turul paremini toime tulla.“
„Toetan igati tahet korrastada õigusteenuste turgu,“ põhjendas omanimelise õigusbüroo omanik Reet Relvik, miks ta esitas taotluse õigusnõustaja kutsetunnistuse saamiseks. „Õigusteenuse osutajal peab olema vastav pädevus ja samuti ka vastutus.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2008, 16:39
Otsi:

Ava täpsem otsing