Rootsi ei saa Läänemere saastekvootidega hakkama

Agnes Ojala 20. mai 2008, 11:13

Rootsi Looduskaitseameti andmetel ei suuda
riik püsida Läänemere rangemaks muudetud saastekvootide raames.

Läänemeremaade keskkonnaministrid kogunesid möödunud sügisel ja panid paika pikaajalise tegevusplaani, et vältida eutrofeerumist ja surnud merepõhja. Kõik riigid said ülempiiri, kui palju võib üks või teine merd mõjutada, sh määratleti maksimaalsed lämmastiku ja fosfori vettepaiskamise määrad, vahendas di.se Rootsi televisiooni saadet "Aktuellt".

Aastaks 2016 suudab Rootsi prognooside kohaselt lämmastikule esitatud piirangud täita vaid 49% ulatuses, fosfori puhul aga 30%. Seetõttu on Rootsi Looduskaitseamet teinud ettepaneku tõsta Rootsis kunstväetiste maksumäära, et lämmastiku vettepaiskamist radikaalselt vähendada.

Põllumajandusameti andmetel kaotaks järsku tõstetud maks tõenäoliselt poelettidelt Rootsi kohaliku leiva.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2008, 19:15
Otsi:

Ava täpsem otsing