Juristid said eile kutsetunnistusi

Väinu Rozental 21. mai 2008, 00:00

Juristide liidu eilsel üldkogul said õigusnõustaja kutse ning vastava tunnistuse 14 juristidiplomit omavat ja juristina praktiseerivat inimest. Teiste seas saavad kutsetunnistuse näiteks 16 aastat Rakveres endanimelist juristibürood pidav Reet Relvik ning elektri- ja telekommunikatsiooni võrkude ehitusfirma ASi Eltel Networks juhatuse liige Jelena Mets.

"Kuna üldist ja kõikehõlmavat juristi kutset pole Eestis olemas, on väga oluline, et ka õigusbüroodes või ettevõtluses töötavatel juristidel oleks vastav kutse," rääkis juristide liidu president, kutsekomisjoni esimees Enn Tonka.

Tonka kinnitusel ei kohusta seadused praegu, et õigusnõu andval isikul oleks vastav haridus. "Juurahariduseta õigusnõustajaid on turul tegutsenud küll," ütles Tonka.

"Toetan igati tahet korrastada õigusteenuste turgu," põhjendas omanimelise õigusbüroo omanik Reet Relvik, miks ta esitas taotluse õigusnõustaja kutsetunnistuse saamiseks. "Õigusteenuse osutajal peab olema vastav pädevus ja samuti ka vastutus."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing