Väinu Rozental • 20. mai 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Juristid said eile kutsetunnistusi

Juristide liidu eilsel üldkogul said õigusnõustaja kutse ning vastava tunnistuse 14 juristidiplomit omavat ja juristina praktiseerivat inimest. Teiste seas saavad kutsetunnistuse näiteks 16 aastat Rakveres endanimelist juristibürood pidav Reet Relvik ning elektri- ja telekommunikatsiooni võrkude ehitusfirma ASi Eltel Networks juhatuse liige Jelena Mets.

"Kuna üldist ja kõikehõlmavat juristi kutset pole Eestis olemas, on väga oluline, et ka õigusbüroodes või ettevõtluses töötavatel juristidel oleks vastav kutse," rääkis juristide liidu president, kutsekomisjoni esimees Enn Tonka.

Tonka kinnitusel ei kohusta seadused praegu, et õigusnõu andval isikul oleks vastav haridus. "Juurahariduseta õigusnõustajaid on turul tegutsenud küll," ütles Tonka.

"Toetan igati tahet korrastada õigusteenuste turgu," põhjendas omanimelise õigusbüroo omanik Reet Relvik, miks ta esitas taotluse õigusnõustaja kutsetunnistuse saamiseks. "Õigusteenuse osutajal peab olema vastav pädevus ja samuti ka vastutus."

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt