SEB Varahaldus ei nõua klientidelt topelttasusid

Sven Kunsing 21. mai 2008, 00:00

Äripäeva 19. mai artiklist "Pangad koorivad kaks nahka" jääb mulje, nagu võtaks SEB Varahaldus enda valitsetavatelt pensionifondidelt kahekordset tasu juhul, kui pensionifondide raha investeeritakse teistesse SEB Varahalduse valitsetavatesse fondidesse.

SEB Varahaldus ei ole kunagi klientidelt võtnud tasu mitmekordselt. Meie valitsetavad pensioni- ja fondifondid on investeerinud teistesse SEB Varahalduse valitsetavatesse fondidesse sisenemis-, väljumis- ja valitsemistasudeta. Seega mingit mitmekordset tasustamist pole ja SEB Varahalduse juhtkond on veendunud, et huvide konflikti ei ole.

SEB Varahalduse pensionifondid eelistavad teatud olukordades SEB Varahalduse valitsetavaid fonde otseinvesteeringutele portfellijuhtimise efektiivsuse parandamiseks.

Mis puudutab SEB Grupi fondide kasutamist (mille eest SEB Varahaldus valitsemistasusid ei saa), siis ka siin oleme enda valitsetavatele pensionifondidele ja fondifondidele võidelnud välja parimad võimalikud tingimused, mis vastavad maailma fondituru parimale praktikale.

Teisi fonde kasutavad oma portfellides kõik Eesti fondivalitsejad ning seda tehakse selleks, et kaasata pensionifondidele globaalset kompetentsi, mida kohapeal alati võtta ei ole.

SEB eesmärk on olla parim pensioniteenindaja Eesti turul. Oleme veendunud, et pakume oma klientidele pensionivarade haldamisel turu parimaid tingimusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing