SOK: peame Manutendiga ostukõnelusi

Kaisa Tahlfeld 21. mai 2008, 00:00

"Meil on Sokos Hotel Vasilevsky peale 20aastane üürileping, praegu käivad müügi üle läbirääkimised. Jõuame nendega lõpusirgele järgmisel kuul," vastas Järvenpää küsimuse peale, kas SOK plaanib Märt Vooglaiule kuuluva Manutendi hotelli osta või rentida.

Üürisummat polnud Järvenpää nõus avalikustama, samuti võimalikku ostuhinda. "Jah, ma tean küll summasid, kuid ma ei saa neid avalikustada," märkis ta.

"Praegu värvitakse fassaadi ja alustatakse möbleerimist. Suve lõpuks peaks kõik valmis saama," lausus Järvenpää.

Kas hiljutised Vene miilitsa läbiotsimised Manutendi tütarettevõtte Vene kontoris veidi ettevaatlikuks ka teevad? "Ei tee, me oleme kõigega kursis ja oleme kõike kontrollinud, kõik on korras," vastas Järvenpää.

Hotellis on kokku umbes 260 tuba, kuus sviiti, lobby-baar, restoran, pubi, saunad, nõupidamisruumid ja garaaž.

"Võin öelda, mis maksab sisustus. Sisekujundaja ja sisustuse hind oleneb keerukuse astmest ja ilmselt ka hotelli tärnide arvust. Mida rohkem tärne, seda kallim on ka sisekujundus," vastas mööblitootja Standardi juht Enn Veskimägi küsimusele, kui palju võib maksta hotelli sisustus ja sisekujundus.

"Sisustuse puhul oleneb samuti tärnide ja keerukuse astmest. Oleme ise ka projekte teinud, Swiss?teli ja Forumi sisustus jäävad 15-20 miljoni kanti," märkis Veskimägi. "Kõik sõltub mahust. Kui kallis on mööbel ja kui kallis viimistlus, millised on vannitoad - need on kallid kohad. Niisama ennustada on raske," märkis Veskimägi.

Kas hotelli sisustus ja disain võib maksma minna näiteks miljard krooni? "Miljard kindlasti ei maksa, see on kümme korda üle paisutatud," vastas Veskimägi.

Eesti ja Vene hotellide sisustamise hinnad on samas Veskimäe sõnul erinevad. "Kindlasti on tollikulud. Mingi hinnavahe kindlasti on, kui teha hotell Peterburis või Tallinnas. Peterburis on praegu ligikaudu 60 000 hotellikohta puudu. Seal on alati probleem hotelli leidmisega. Venemaal on üldse suur hotellide puudus. Meil oli ka kümme aastat tagasi sama seis, kuid küll nad täis ehitavad," lisas Veskimägi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing