Fertilitas peidab abordijäätmed tavaprügi hulka

21. mai 2008, 20:43

Tänane Pealtnägija kirjeldas, kuidas
Tallinna haiglad amputeeritud kehaosi olmejäätmetena prügilasse sokutavad.
Fertilitas saadab tavaprügilasse abordijäätmeid.

Seadusandliku augu tõttu otsustab iga haigla ise, mis on ohtlik ja mis mitte. Nii tekkis Tartu Ülikooli kliinikumis möödunud aastal voodi kohta 42 korda rohkem ohtlikke jäätmeid kui Põhja-Eesti Regionaalhaiglas (PERH).

Põhja-Eesti Regionaalhaigla jäätmearuandest selgus, et kogu haigla kohta tekkis mullu 1700 tonni jäätmeid. Nende seas oli üle 7 tonni tavalisele prügimäele rännanud inimeste kehaosi ja 1,4 tonni kasutatud süstlaid ning skalpelle. Samas autoklaavis haigla 5,2 tonni nakkusohtlikke jäätmeid.

Tallinna Prügila juhatuse liikme Allan Pohlak ütles, et Tallinna haiglad kuritarvitavad seadusandlikku auku, mis muudab nende elu miljoneid kroone odavamaks. Prügila töötajad on oma silmaga näinud, kuidas kajakad pärast haiglast toodud prügi mahakallamist veriste tampoonide ja kummikinnastega lendavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2008, 20:41
Otsi:

Ava täpsem otsing