Kadrin Karner • 21. mai 2008 • 2 min
Jaga lugu:

NCC Ehitus alustas Haabersti miljardirajooni püstitamist

NCC Ehituse juhatuse esimehe Toomas Aagi sõnul võib nii mahuka arendusega alustamine tunduda vastuvoolu ujumisena. "Aga jahtumine on ajutine, majandus käibki tsükliliselt," põhjendas Aak. "Tegemist ei ole ühepäevaprojektiga."

Aak usub, et inimestel on piisavalt raha sinna kortereid osta, ja seda kinnitavad ka panga esindajad.

Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktori Tõnu Vanajuure sõnul on eluasemelaenuturg praegu korrastunud, viimase kolme-nelja aasta hüperkasvud on asendunud stabiilse arenguga. "Ma arvan, et arendaja on selle projekti jaganud väga mõistlikeks ehitusetappideks, kogu projekti ei ehitata korraga valmis, et siis küla pealt allahindlustega ostjaid otsida," rääkis Vanajuur.

Aak täiendas, et see projekt võib kesta seitse-kaheksa-üheksa aastat, võib-olla ka kümme. "Sõltub sellest, kui kiiresti see surutis üle läheb," lisas ta.

Suure projekti alustamise plussid praegu on kindlasti madal ehitushind ja tõsiasi, et ega see igavesti madalaks ei jää, rääkis aripaev.ee-le Arco Vara juhatuse esimees Aare Tammemäe. "Kui projekti väiksemate osadena teostatakse, on see täiesti mõistlik lähenemine," lisas ta.

Küsimusele ostjate ostujõu kohta vastas Tammemäe küsimusega: "Mis sellel ostujõul siis häda peaks olema? Ostujõud ei vähene, aga vähenenud on kindlustunne," ütles Tammemäe, "Kui on palju raha, võib praegu ehitada küll," sõnas Kivinuka Kinnisvara juhatuse esimees Anti Roosinupp, kuid lisas, et risk on küll suur.

Ka Roosinupp tõdes, et ehituse saab praegu kätte odavamalt kui varem.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt