Nutikuse test

Kristi Malmberg 23. mai 2008, 00:00

Erakondi ootab ees järjekordne nutikuse test. Justiitsministeeriumi plaan muuta erakondlikele sihtasutustele tehtud annetused avalikuks veeretab uue kivi parteide rahaasjadega tegelejate teele. Liiatigi on kohalikud valimised jälle lähenemas. Erakondade sponsorid kipuvad aga tihtipeale käituma nagu Kroonika lugejad. Annavad küll, aga miskipärast salgavad.

Paljude parteifunktsionääride üks peamisi ülesandeid on läbi aastate olnud leida anonüümsete annetajate rahale võimalik sobilik vorm raamatupidamise jaoks.

Ma ei hakka siinkohal rääkima avalikule arvamusele näkku sülitamisest ja rahva väljavalitutele ideaalis esitatavatest eetikanõuetest, see oleks totaalne enesekordamine. Ma saan aru küll, miks osa ärimehi ei taha enda nime seostamist mõne erakonnaga. Sest sellest tuleb jube palju tüütut jama ajakirjanduses, kui juhtud mõne hanke võitma.

Kujutan ette, kuidas erakondades on juba moodustatud töögrupid leidmaks lahendusi, kuidas justiitsministeeriumi kavast mööda hiilida. Idealist minus loodab, et lõpuks ometi leiab anonüümsete annetajate probleem lahenduse, kuid küünikust realist naerab selle peale õelalt. Seni on parteide nupumehed seadused seljatanud, nii kirjutamata kui ka kirjutatud. Saab näha, kas mees nende endi keskelt, justiitsminister Rein Lang, suudab selle sõlme lahti raiuda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing