Agnes Ojala • 25. mai 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Kaldoja: tänavu tuleb konservatiivsem olla

"Eelmine aasta oli ülihea aasta, kuid sellel aastal tuleb rohkem konservatiivne olla," rääkis Kaldoja. Ettevõtte käive oli mullu 5,3 miljardit krooni ehk 32% enam kui aasta varem, kasum aga kasvas 7% ehk 232,6 miljoni kroonini. Tänavustes plaanides on käive taas 2006. aasta tasemel, kasum aga pisut toonasest numbrist väiksem.

Äsja ostetud, varem Svedbergs Estonia ASile kuulunud büroo- ja tootmiskompleksist Tänassilma tehnopargis loodab Silberauto juht ennekõike kvalitatiivset kasvu.

BMWsid müüva United Motorsi juht Toomas Pärna ei leia, et Silberauto majandustulemustes oleks midagi üllatavat. "Eks see ole üldine olukord turul. Sama tendents on ka meil näha. Et müüa, tuleb teha suuremaid soodustusi," kommenteeris Pärna Mercedeseid müüva Silberauto tulemusi, kus ettevõte käive kasvas mitu korda kiiremini kui kasum.

Sarnases olukorras oli mullu ka United Motors. Ettevõtte käive oli mullu 639 miljonit krooni, kasvades 40%, kasum aga 19,2 miljonit krooni ehk 2007. aastast 2,5% suurem.

Pärna sõnul toob tänavune aasta taas hea käibe kasvu. Prognooside kohaselt peaks käive kasvama 35%. Samas on ennustatav kasum mullusest veidi väiksem - 18 miljonit krooni. "Selleaastane tagasihoidlikum kasumiprognoos on tehtud arvestusega, et avatava uue keskuse käivitamisega kaasnevad suuremad lisakulutused," rääkis Pärna.

Audisid müüva Reval Auto turundusjuht Rivo Saarna märkis, et neil kasvasid hästi nii käive kui ka kasum. "Audi Eesti käive kasvas mullu 2006. aastaga võrreldes 40%, kasum kolmandiku võrra. Selleks aastaks prognoosime 2007. aastaga võrreldes mõõdukat 10% kasvu," rääkis Saarna.

Saarna ütles, et on tulevikuarengute suhtes positiivne. Ta tõi välja, et 2007. aastal müüdi Eestis 204 Audi sõiduautot, mille hind ületas 1 miljoni krooni piiri.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt