Klaas tahab korraldada Eesti-Vene majandusfoorumit

Mariliis Pinn 26. mai 2008, 18:33

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas
Klaas tegi Vene Föderatsiooni parlamendi ülemkoja esindajatega kohtumisel
ettepaneku korraldada Eesti-Vene majandusfoorum.

Klaasi kutsel Eestis mitteametlikul visiidil viibivad Vene Föderatsiooni parlamendi ülemkoja ehk Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni aseesimees Vassili Lihhatšov ja rahanduskomisjoni liige Boris Listov kohtusid täna riigikogu väliskomisjoni, majanduskomisjoni ja Eesti-Venemaa parlamendirühma liikmetega, teatas riigikogu pressitalitus.

Kohtumistel olid kõne all Eesti ja Venemaa vahelised kahepoolsed suhted, sh poliitilised, majanduslikud ja kultuurisuhted. Mõlemad pooled avaldasid soovi ületada kahe riigi vaheliste suhete kitsaskohad ja tihendada otsekontakte nii parlamentide kui ka valitsuste vahel.

Väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa tuletas meelde, et viimati kohtusid kahe riigi parlamentide väliskomisjonide delegatsioonid Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni kutsel 2006. aastal Pihkvas. Eesmaa tegi ettepaneku jätkata parlamentide väliskomisjonide vahelisi kontakte juba eeloleval sügisel Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni delegatsiooni visiidiga Eestisse

Majanduskomisjonis oli kõne all pikad piiriületusjärjekorrad Eesti-Vene piiril, uue Narva piirisilla ja logistikakeskuse rajamine, Tallinn-Peterburi lennuliini avamine. Komisjoni esimees Urmas Klaas tegi ka ettepaneku hakata korraldama mõlema riigi parlamendi majanduskomisjoni juhtimisel Eesti-Vene majandusfoorumit.

Täna õhtul kohtub Venemaa föderatsiooninõukogu liikmetega ka Riigikogu esimene aseesimees Kristiina Ojuland. Homme kohtuvad Venemaa föderatsiooninõukogu liikmed Eesti Raudtee ja Tallinna Sadama esindajatega ning välisministeeriumi asekantsleri Mart Laanemäega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2008, 18:31
Otsi:

Ava täpsem otsing