Vihterpalu tulekahju areng on kontrolli all

Mariliis Pinn 26. mai 2008, 17:30

Keskpäeval tehtud vaatluslendude alusel
võib öelda, et Vihterpalu metsatulekahju areng on saadud täielikult päästjate
kontrolli alla.

Põlenguala territoorium pole alates pühapäeva hommikust suurenenud. Täna keskpäeval tehtud vaatluslendude käigus leidis kinnitust lahtise leegiga põlevate tulekollete puudumine Vihterpalu metsaalal. Tulepesade kustutamine ja järelkustutustööd jätkuvad 200-250 ha suurusel alal, teatas päästeamet.

Kella kahese seisuga oli põlengualal tööl 111 inimest. Neist 36 vabatahtlikku Eestimaa Looduse fondist, RMK-st ja kaitseliidust.

Sündmuskohal teostab pidevalt seirelende Piirivalve Lennusalga vaatluskopter. Kaitsejõudude lennukeid ja lennusalga kopterit täna ei kasutatud sest pinnases olevate tulepesade ja väikeste tulekollete kustutamisel pole õhust kustutamine otstarbekas.

Endiselt on appi oodatud vabatahtlikud, kelle abikäed kuluvad päästetööde juhi sõnul eriti ära tulekahju praeguses faasis, kus tulepesade otsimisel ja põlenguala lõplikul järelkustutamisel ei suuda päästetehnika asendada inimest.

Kustutustöödel osaleda soovijatel tuleb eelnevalt registreeruda päästala infotelefonil 1524. Samalt numbrilt saab ka infot vajaliku varustuse ja põlengukohta jõudmise osas. Appi on oodatud täisealised hea tervisega inimesed.

Praeguste ilmastikuolude püsimisel loodetakse Vihterpalu põleng lõplikult kustutada nädala kuni 10 päeva jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing