Suurpank ING võis Saku aktsiatega makse optimeerida

Enn Tosso 28. mai 2008, 00:00

Eelmisel kolmapäeval toimus tehing täpselt sama suure hulga aktsiatega, kogu paki hind oli 78 miljonit krooni, hinnavahet tuli nädalaga seega umbes 4 miljonit krooni. 21. mail toimunud tehingus oli Saku Õlletehase aktsia hind 204 krooni tükk. Aktsiaraamatu alusel kattus see enam-vähem ING Luxembourg'i kontol olevate aktsiate arvuga, mis moodustab 4,7% Saku aktsiatest.

Äripäeva analüütik Tõnis Oja kirjutas eelmisel nädalal, et ehkki 2005. aastal kehtima hakanud seadus peaks takistama maksude optimeerimist nii, et juriidiline isik müüb aktsiad ajutiselt füüsilisele isikule, kes dividendidelt tulumaksu ei maksa ja hiljem aktsiad odavamalt tagasi ostab, ei paista see osa välisfondide puhul paika pidavat. Seaduse kohaselt peab üks tehing (kas müük või tagasiost) olema sooritatud vähemalt 30 päeva enne või pärast dividendide väljamaksmise päeva.

Harju Elektri institutsionaalne investor ING Luxembourg müüs mõni päev enne dividendide nimekirja sulgemist aktsiad ilmselt SEB kauplemiskontole ja ostis need paar päeva hiljem tagasi. Eile sooritati analoogiline suurtehing Saku Õlletehase aktsiatega. Saku dividendiõiguslike aktsiate nimekiri fikseeritakse 28. mail.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing