Raivo Sormunen • 28. mai 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Ärge vassige investoritele

Lugupeetud börsifirmad koostavad investoritele oma majandustulemustest lühikese ja täpse kokkuvõtte. Välja tuuakse kõige olulisem ja seda ilustamata. Seetõttu ärritun tõsiselt, kui börsifirmad püüavad numbreid ilusamaks rääkida, arvates, et rumalad investorid bilansi- ja kasumiaruanneteni ei jõua.

Eile tõi Saku Õlletehas oma kvartaliaruannetes kahe kõige tähtsama punktina välja üle poolesaja miljoni kroonise kasumikasvu ja marginaalse käibekasvu koduturul.

Kui liita käibele ekspordituru ärakukkumine, vähenes Saku koondkäive reaalselt 7 protsendi võrra ning kui mitte arvestada mullustest ülisuurtest dividendidest tekkinud tulumaksukohustust, kahanes Saku puhaskasum 4 miljoni krooni võrra. Seega mõlemad põhinäitajad tegelikult langesid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt