Üks küsimus: Millal börs tõusule keerab?

ÄP 29. mai 2008, 00:00

Henri Adams, LHV Balti väärtpaberiturgude analüütik
Arvame pigem, et sel aastal ei lähe nii hästi, aga järgmise aasta alguses võiks tõus vast tulla. Eestis ja kogu Balti börsidel on olukord sarnane Euroopaga. Majandus jahtub ja lähiajal võib isegi negatiivseid kasvunumbreid näha. Börs on tavaliselt majanduse üldisest arengust umbes pool aastat ees. Kuna praegu tundub, et veel võib tulla negatiivseid arenguid, võtab börsi toibumine aega.

Villu Zirnask, finantsajakirjanik
Ma nii täpset kuupäeva küll ei oska öelda, Tallinn ei ole päris USA. Börsi ei tahaks ennustada, aga arvan, et see peaks hakkama mõnevõrra enne liikuma kui üldine majandus. Eeldades, et 2009. aastal võiksid asjad paremuse poole minema hakata, siis aasta lõpu poole võiks börs muutuda. 7. august on minu arvates liiga optimistlik.

Tiiu Pedaja, Evli Securitiese partner
Siin on mingit ajalist määratlust väga raske anda. Küsimus on pigem selles, millal ilmnevad positiivsed märgid Eesti majanduse kohta. Pärast seda võib oodata, et börsil paremini läheb. Kuigi osa investoreid vaatab praegugi, kus mõne aktsia hind on väga madalale kukkunud, et äkki on taas mõistlik siia investeerida ja tagasi tulla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing