ÄP fototoimetus • 28. mai 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Millal börs tõusule keerab?

Henri Adams, LHV Balti väärtpaberiturgude analüütik

Arvame pigem, et sel aastal ei lähe nii hästi, aga järgmise aasta alguses võiks tõus vast tulla. Eestis ja kogu Balti börsidel on olukord sarnane Euroopaga. Majandus jahtub ja lähiajal võib isegi negatiivseid kasvunumbreid näha. Börs on tavaliselt majanduse üldisest arengust umbes pool aastat ees. Kuna praegu tundub, et veel võib tulla negatiivseid arenguid, võtab börsi toibumine aega.

Villu Zirnask, finantsajakirjanik

Ma nii täpset kuupäeva küll ei oska öelda, Tallinn ei ole päris USA. Börsi ei tahaks ennustada, aga arvan, et see peaks hakkama mõnevõrra enne liikuma kui üldine majandus. Eeldades, et 2009. aastal võiksid asjad paremuse poole minema hakata, siis aasta lõpu poole võiks börs muutuda. 7. august on minu arvates liiga optimistlik.

Tiiu Pedaja, Evli Securitiese partner

Siin on mingit ajalist määratlust väga raske anda. Küsimus on pigem selles, millal ilmnevad positiivsed märgid Eesti majanduse kohta. Pärast seda võib oodata, et börsil paremini läheb. Kuigi osa investoreid vaatab praegugi, kus mõne aktsia hind on väga madalale kukkunud, et äkki on taas mõistlik siia investeerida ja tagasi tulla.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt