Käibeaktiivsus kuivas eile kokku

Romet Kreek 30. mai 2008, 00:00

Kui veel kolmapäeval käis börsil vilgas kauplemine, siis eile võeti rahulikumalt, käive ulatus vaid 12 miljoni kroonini, tehinguid tehti 152.

Välja tuli Carlsbergi pakkumine, mida Saku Õlletehase investorid pikisilmi oodanud olid. Carlsberg tahab Saku aktsiad osta hinnaga 194,06 krooni ehk 12,40 eurot.

Spekulandid, kes sooviksid riskivaba tulu, ostes alla seda hinda, peavad arvestama tehingutasudega ning selle riskiga, et aktsia tellimusraamat võib olla lage. Tahad osta tuhat aktsiat, kuid saad näiteks vaid kaks.

Eile avaldas esimese kvartali tulemused kinnisvaraarendaja Arco Vara. Sarnaselt läinud aasta neljanda kvartali kahjumile lõppes ka esimene kvartal tänavu punases. Seekord tuli kahjumiks 16,7 miljonit krooni, mullu samal ajal oli aga kasumiks 69,1 miljonit krooni. Käive kukkus 67 protsenti, 111,9 miljonile kroonile.

Juhatuse esimees kommenteeris börsiteates olukorda järgmiselt: "Ülikasumite ja kõrgete tootluste aeg on ümber saanud. Baltikumis on kinnisvaraarenduse olukord stabiliseerunud, kuid näeme, et hinnakorrektsioonid vähematraktiivsetes piirkondades või mittekvaliteetsetes varades jätkuvad ka edaspidi. Kuigi Arco Vara kinnisvaraportfellist ligi 75% asub Eestis, on grupi fookus hetkel Ukrainas ja Balkanil."

Kust peaksid investorid ammutama optimismi?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing