Üliharuldane ninasarvik ründas kaamerat VIDEO

30. mai 2008, 14:37

Indoneesias Java saarel džunglisse peidetud
varjatud kaamera abil õnnestus jäädvustada üliharuldasi väljasuremisohus
ninasarvikuid.

Maailma Loodusfondi ettevõtmisel õnnestus loomi filmida kahel korral ühe kuu jooksul. Teine katse lõppes kaamera jaoks siiski õnnetult, kui koos pojaga kaadrisse ilmunud emane ninasarvik otsustas seadet rünnata.

See ninasarvikuliik on üliohustatud, loodusesse on neid jäänud veel 60-70 isendit. Ujung Kulongi rahvuspargis elab neist 90 protsenti. Jaava saarel on kavas osa isendeid rahvuspargist ümber asustada. See vähendaks ohtu, et kogu populatsioon sureb nakkushaiguse või loodusõnnestuse tagajärjel välja.

Infrapunakaamera hakkab tööle, kui lühikonnas on liikumist. Kaamera on ehitatud sellisena, et see ei tohiks ka töötavana loomi hirmutada. Seetõttu on fondi esindajad pisut segaduses, miks loom siiski rünnaku ette võttis.

Vaata Reutersi videot!


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2008, 11:37
Otsi:

Ava täpsem otsing