Airbusi omaniku eksjuht sai insaideri-süüdistuse

31. mai 2008, 23:05

Lennukitootja Airbus omaniku EADS üks
juhtidest sai süüdistuse insaider-info kasutamises oma isiklikes
aktsiatehinguis, kui ta ennetas oma tööandja aktsia hinnalangust neid müües.

2006. a juunis kukkus EADS (European Aeronautic Defence Space Co.) aktsia 26% selle järel, kui avalikustati viivitused Airbusi lipulaeva A380 programmis, kirjutas BBC. Tollane EADS kaasjuht Noel Forgeard müüs oma aktsiad edukalt juba sama aasta märtsis ning nüüd üritavad uurijad tõestada tema süüd selle tehingu tegemises teistele investoritele kättesaamatu siseinfo põhjal.

Prantsuse võimud vahistasid mehe kolmapäeval, pärast pikka ülekuulamist vabanes ta reede hommikul miljoni euro suuruse kautsjoni vastu. EADS ei ole seda viimatist sündmust kommenteerinud. Prantsusmaa börsivõimud teatasid insaiderluse avastamisest EADSis möödunud kuul ja andsid asja üle Pariisi prokuratuurile, nimesid siis veel ei nimetatud.

"EADS toetab oma töötajaid nende kaitses, kavatseme näidata, et oleme eeskujulikult täitnud turu informeerimise reegleid ja tegutsenud täiesti avalikult," teatas EADS seepeale aprillis oma avalduses. Uurimise käigus süüdistasid Prantsuse börsivõimud (AMF) peale Forgeard` veel 16 EADS endist ja praegust töötajat ning suuraktsionäre Lagardere SCA ja Daimler AG siseinfo ärakasutamises, kirjutas Wall Street Journal. AMFi andmeil oli Forgeard` isiklik kasu tehinguist tööandja aktsiaga 4,34 mln eurot. Seaduse kohaselt võib teda oodata kuni kaks aastat vanglat või rahaline karistus ebaseaduslikult teenitud tulu kuni kümnekordses ulatuses.

EADS aktsia käekäiku mõjutanud Airbus A380 projekt jäi algsest ajakavast ligi kaks aastat maha ja kujunes plaanitud 12 mld dollarisest eelarvest üle 50% kulukamaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. May 2008, 23:02
Otsi:

Ava täpsem otsing