1. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Linnaelamu linna kohal

Arhitektuurivälist väärtust annab suhteliselt noores linnas, nagu Islandi pealinn seda on, juba 1904. aastast paiknevale metallfassaadiga majale juurde tõik, et seal elasid nüüdse rekonstrueerimiseni ikka veel hoone kunagi ehitanud perekonna järglased. Ning siin elas noorena ka üks Islandi tuntumaid maalikunstnikke Jóhannes Kjarval.

Uus maja koosneb kolme korruse kõrgusest mitmetasandilisest galeriipinnast, mille peale on paigutatud kolm korrust kortereid. Kortermaja ülemine osa on saanud rahuliku viilkatuse, tõstes traditsioonilise arhitektuuri elavast tänavapinnast kõrgemale, vaiksemasse ruumisektorisse. Nii on kesklinnas võimalik siiski rahulikku, vähem närvilist elu elada.

Paraku juba lootusetult vananenud algse raudpaneelidest fassaadi asemele on riputatud elegantsed vasktahvlid, mis kannavad olnust edasi põhiideed.

Autor: Urmas Oja

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt