Linnaelamu linna kohal

Urmas Oja 02. juuni 2008, 00:00

Arhitektuurivälist väärtust annab suhteliselt noores linnas, nagu Islandi pealinn seda on, juba 1904. aastast paiknevale metallfassaadiga majale juurde tõik, et seal elasid nüüdse rekonstrueerimiseni ikka veel hoone kunagi ehitanud perekonna järglased. Ning siin elas noorena ka üks Islandi tuntumaid maalikunstnikke Jóhannes Kjarval.

Uus maja koosneb kolme korruse kõrgusest mitmetasandilisest galeriipinnast, mille peale on paigutatud kolm korrust kortereid. Kortermaja ülemine osa on saanud rahuliku viilkatuse, tõstes traditsioonilise arhitektuuri elavast tänavapinnast kõrgemale, vaiksemasse ruumisektorisse. Nii on kesklinnas võimalik siiski rahulikku, vähem närvilist elu elada.

Paraku juba lootusetult vananenud algse raudpaneelidest fassaadi asemele on riputatud elegantsed vasktahvlid, mis kannavad olnust edasi põhiideed.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing