Linnaelamu linna kohal

Urmas Oja 02. juuni 2008, 00:00

Arhitektuurivälist väärtust annab suhteliselt noores linnas, nagu Islandi pealinn seda on, juba 1904. aastast paiknevale metallfassaadiga majale juurde tõik, et seal elasid nüüdse rekonstrueerimiseni ikka veel hoone kunagi ehitanud perekonna järglased. Ning siin elas noorena ka üks Islandi tuntumaid maalikunstnikke Jóhannes Kjarval.

Uus maja koosneb kolme korruse kõrgusest mitmetasandilisest galeriipinnast, mille peale on paigutatud kolm korrust kortereid. Kortermaja ülemine osa on saanud rahuliku viilkatuse, tõstes traditsioonilise arhitektuuri elavast tänavapinnast kõrgemale, vaiksemasse ruumisektorisse. Nii on kesklinnas võimalik siiski rahulikku, vähem närvilist elu elada.

Paraku juba lootusetult vananenud algse raudpaneelidest fassaadi asemele on riputatud elegantsed vasktahvlid, mis kannavad olnust edasi põhiideed.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing