Sekretär varastas kultuurikeskusest 103 000 krooni

Mariliis Pinn 02. juuni 2008, 08:29

Valga kultuuri- ja huvikeskuse sekretär
varastas aprillis ja mais asutusest 103 000 krooni piletiraha, pärast
vahelejäämist lubas ta raha reedeks tagasi maksta, kuid on siiani tagastanud
kõigest 4000 krooni.

Valga kultuurikeskuses avastati paar nädalat tagasi tavakontrolli käigus sularaha suur puudujääk, linnavalitsuse komisjon tuvastas kiiresti, et varas on asutuse sekretär, kes kahe kuuga pani pihta tervelt 103 000 krooni piletiraha, kirjutas SL Õhtuleht.

"Teatud aja tagant peab kultuuriürituste piletiraha panka viima, kui raha poleks ühel hetkel enam üldse laekunud, oleks kohe kedagi kahtlustama hakatud. Inimesel (sekretäril – toim) jätkus aga nutikust ainult osa rahast endale jätta. Kultuurikeskuse sularahavood ei olegi nii väga väikesed, sest ainuüksi ühele teatrietendusele võib pileteid müüa kuni 40 000 krooni eest. Kuna osa pileteid müüakse eelmüügis, siis korraga panka siiski üle 20 000 krooni ei viida," selgitab Valga rahandusameti juhataja Imbi Rõivassepp.

Pärast vahelejäämist lubas varas raha kiiresti tagasi maksta. "Minu lauasahtlis on praegugi paberileht kirjaliku ülestunnistuse ja lubadusega mai lõpuks raha tagasi maksta," nendib Jeets.

Rõivassepa kinnitusel polnud Angelika aga läinud reede õhtuks linna pangaarvele sentigi maksnud, neljapäeval olevat ta kultuurimaja kassasse viinud sularahas kõigest 4000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2008, 08:27
Otsi:

Ava täpsem otsing