Taimetee tee viis poodi

Väinu Rozental 04. juuni 2008, 00:00

Elujõud OÜ Energia talu Öko märki kandvad looduspuhtad maarohu teepakid jõudsid Rimi ja Selveri ketikaupluste lettidele 2006. aasta lõpus.

"Reklaamitöö ja pakendi ning teesegude kooskõlastamine võttis aega ligi poolteist aastat," tunnistab talu peremees Aivar Siim. "Suurpoodide jaoks on kõige olulisem tarnija stabiilsus - et riiul antud kaubast kunagi tühi poleks."

Selveri ostu- ja tootmisdirektori Andres Heinvere kinnitusel on Energia talu korrektne koostööpartner.

"Nende tooted on kvaliteetsed ja nad on pakenditega palju vaeva näinud," tunnustab Heinvere. Tema sõnul on Energia talu tooted väga hinnatud nende klientide seas, kes eelistavad taimseid teesid.

"Müügilt jäävad Energia talu teesegud siiski alla mustale teele, sest musta tee tarbijaid on lihtsalt rohkem," lisab Heinvere.

Aivar Siimu andmeil suurenes Energia talu tootmismaht pärast kauplusekettide varustamist ligi viiendiku võrra. Toomises on kümme erinevat teesegu kauplustesse ja paarkümmend ravimteed apteekide tarbeks. Et vajalik kogus kuivatatud taimi kätte saada, tuleb tooret koguda neli-viis korda enam.

"Kaselehed kuivavad kolm ööpäeva," selgitab Siim punkrikaant tõstes ja täpsustab, et tänavu on loodusest korjatud juba pohlalehti, kortslehti ja nurmenukke.

Kuigi kõik maarohtudest teede tootjad on oma teesegude retseptid peamiselt rahvameditsiiniraamatute kaasabil ise koostanud, on nad konsultatsiooni saanud ka spetsialistidelt.

"Olen ravimtaimeliidu õppepäevadel tutvustanud üldiseid põhimõtteid, nagu näiteks mis taimed millistega kokku sobivad ja kui palju komponente üldse kokku segada," räägib Tartu Ülikooli farmaatsiainstituudi dotsent Ain Raal. "Täpsemalt olen kursis kahe suurima, Energia ja Kubja talu toodanguga ning võin kinnitada, et mõlema droogide kvaliteet ja pakend on maailmatasemel."

Meie ei trügi oma teesegudega kauplusekettidesse kohe mitte mingil juhul. Sest kui ühes kohas ehk antud juhul apteekides oma turuosa vähendad, haarab keegi konkurentidest selle kohe endale. Samuti ei taotle me oma toodetele ökomärki, sest see on bürokraatia. Ma ei oska nimetada ühtki head põhjust, miks me peaksime ametniku jaoks pabereid täitma. Meil on perefirma ja me peame tööd tegema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing