Tühistatud tellimused lähevad Rapalale maksma 40 töökohta

Katre Pilvinski 04. juuni 2008, 00:00

Rapala Eesti tegevjuht Rauno Rantanen rääkis, et poolteist aastat tagasi oli ettevõttes tööjõu puudus ning inimesi oli tööle vaja tähtajalise lepinguga.

Telefonivestluses ütles Rantanen, et tähtajalise lepingu sai 40 töötajat ning mitte ühegi töötaja lepingut ei pikendata, kuid hilisemas e-kirjas korrigeeris ta arvu 54ks, millest pole võimalik pikendada 40 inimese lepingut. Rantaneni sõnul töötab ettevõttes 250 töötajat tähtajatu lepinguga.

Ettevõtte tootmisjuht Jaan Gustavson lisas, et juuni lõpuni kehtivaid tähtajalisi lepinguid pole võimalik pikendada, kuna osast tellimustest on ära öeldud.

Hiljem täiendas ta, et tähtajalisi lepingud ei pikendata lahenduse leidnud tolliprotseduuride ja varasemate plaanide taastumise tõttu.

Rantanen ütles, et praeguse seisuga pole ettevõttel plaanis Eesti tootmist Venemaale kolida. "Osa lantide esmaseid tootmisoperatsioone on saadetud Venemaale. Iirimaa tehas suleti ja need tööoperatsioonid tulid Pärnusse. Sügisest peaks Pärnu tehas töötlema ainult värvitud lante, mis vajavad kvaliteetsema töö tegemist," rääkis ta.

Rapala teatas eelmise aasta lõpus Helsingi börsile, et sulgeb liiga kõrgete palgakulude tõttu Iirimaa tehase, toob sealse tootmise üle Eestisse ja viib suure osa toodete kokkupanemisest Rapala Venemaa tehasesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing