Õiguskantsler nõuab tõhusamat kaitset rämpsposti vastu

Mariliis Pinn 04. juuni 2008, 08:34

Eesti ei kaitse inimest elektroonilise
rämpsposti eest piisavalt, leiab õiguskantsler ja soovitab
majandusministeeriumil karmistada seadust.

Hansapanga reklaamkirjadest tüdinud Kalle Kulboki kaebust analüüsides leidis õiguskantsler Indrek Teder, et Eesti on e-posti teel saadetavate reklaamide saatmist reguleerides jätnud tähelepanuta eraelu kaitsva eurodirektiivi, seetõttu tuleks infoühiskonna teenuse seadust muuta, kirjutas Postimees.

Praegu on Eestis rämpsposti saatmine eraisikutele lubatud vaid juhul, kui adressaat on selleks nõusoleku andnud või kui teda on teavitatud, kuidas edaspidistest reklaamidest lihtsal viisil keelduda, kuid seadus ei täpsusta aga, kas täidetud peab olema üks või mõlemad tingimused. Ettevõtted, kes oma klientide postkaste reklaamiga risustavad, tõlgendavad seda nii, et kui reklaamkirja lõpus on viide reklaamisaajate nimekirjast eemaldamiseks, ongi rämpskirjade saatmine seaduslik.

Õiguskantsler andis sellisele tõlgendusele hävitava hinnangu, tema sõnul lubavad e-andmekaitse ja e-kaubanduse direktiivid reklaamiga e-posti saata vaid selleks nõusoleku andnud klientidele, mitmetitõlgendatav infoühiskonna teenuse seadus ei vasta seega direktiivi mõttele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 17:13
Otsi:

Ava täpsem otsing