4. juuni 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Vahendaja: ERGO Kindlustus tõmbab maakleritel vaiba alt

OÜ Lõuna Kindlustusmaakler juhatuse esimehe Andro Roosi sõnul halvendab vahendustasude vähendamine poole võrra oluliselt kindlustusmaaklerite töö kvaliteeti ning kokkuvõttes kaotavad kliendid, sest maaklerite osa liikluskindlustusteenuse vahendamisel on ligi 50 protsenti.

Tema arvates ei lahenda vahenduskanalite arvel kokkuhoidmine liikluskindlustuse kahjumlikkuse probleemi terviklikult ega pikaajaliselt.

Roosi sõnul oleks õigust nii töövõtjate kui ka tööettevõtjate, näiteks maaklerettevõtete, töötasusid vähendada siis, kui ka töö maht muutub väiksemaks. "Sama töö eest ollakse nõus maksma senisest kaks korda vähem ja väga üllataval põhjusel. Nagu mainib härra Vahnitski (ERGO Kindlustuse juhatuse liige Sergei Vahnitski - toim), ERGO sisemise efektiivsuse suurendamiseks," ütles Roos.

Vahnitski sõnul pole vahendustasude vähendamise vastu sõna võtnud Lõuna Kindlustusmaakler huvitatud klientide, vaid iseenda kasust.

Vahnitski sõnul on loogiline, et iga ettevõte eelistab efektiivsemaid kanaleid. Praegu suudab ERGO müügitöötaja müüa liikluskindlustust kaks korda väiksema kuluga kui maaklerid.

"Leian jätkuvalt, et on ebaõiglane, kui seltside jaoks kahjumit tootev kindlustusliik on kujunenud maakleritele kasumiallikaks. Kui seltsid pakuvad teenust minimaalsete kuludega, oleks elementaarne, et sama teevad ka maaklerid," põhjendas Vahnitski vahendustasu vähendamist.

ERGO Kindlustuse plaan vähendada maaklerite liikluskindlustuse vahendustasu paneb sama valiku ette ka teised seltsid. Mullu oli tiheda konkurentsiga liikluskindlustus avariide rohkuse ning ravi- ja remondikulude suurenemise tõttu kahjumit andev kindlustusliik.

Autor: Kaisa Tahlfeld

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt