Vahendaja: ERGO Kindlustus tõmbab maakleritel vaiba alt

Kaisa Tahlfeld 05. juuni 2008, 00:00

OÜ Lõuna Kindlustusmaakler juhatuse esimehe Andro Roosi sõnul halvendab vahendustasude vähendamine poole võrra oluliselt kindlustusmaaklerite töö kvaliteeti ning kokkuvõttes kaotavad kliendid, sest maaklerite osa liikluskindlustusteenuse vahendamisel on ligi 50 protsenti.

Tema arvates ei lahenda vahenduskanalite arvel kokkuhoidmine liikluskindlustuse kahjumlikkuse probleemi terviklikult ega pikaajaliselt.

Roosi sõnul oleks õigust nii töövõtjate kui ka tööettevõtjate, näiteks maaklerettevõtete, töötasusid vähendada siis, kui ka töö maht muutub väiksemaks. "Sama töö eest ollakse nõus maksma senisest kaks korda vähem ja väga üllataval põhjusel. Nagu mainib härra Vahnitski (ERGO Kindlustuse juhatuse liige Sergei Vahnitski - toim), ERGO sisemise efektiivsuse suurendamiseks," ütles Roos.

Vahnitski sõnul pole vahendustasude vähendamise vastu sõna võtnud Lõuna Kindlustusmaakler huvitatud klientide, vaid iseenda kasust.

Vahnitski sõnul on loogiline, et iga ettevõte eelistab efektiivsemaid kanaleid. Praegu suudab ERGO müügitöötaja müüa liikluskindlustust kaks korda väiksema kuluga kui maaklerid.

"Leian jätkuvalt, et on ebaõiglane, kui seltside jaoks kahjumit tootev kindlustusliik on kujunenud maakleritele kasumiallikaks. Kui seltsid pakuvad teenust minimaalsete kuludega, oleks elementaarne, et sama teevad ka maaklerid," põhjendas Vahnitski vahendustasu vähendamist.

ERGO Kindlustuse plaan vähendada maaklerite liikluskindlustuse vahendustasu paneb sama valiku ette ka teised seltsid. Mullu oli tiheda konkurentsiga liikluskindlustus avariide rohkuse ning ravi- ja remondikulude suurenemise tõttu kahjumit andev kindlustusliik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing