Aasias miinuses pangaaktsiad ja tarbekaupade tootjad

05. juuni 2008, 11:27

Aasia börsilangust vedasid tarbekaupade
tootjad ja pangad. Levib kartus, et globaalse kasvu aeglustumine vähendab
toormaterjalide nõudlust ja päästab valla uusi probleeme krediiditurul.

Jaapani Nikkei 225 indeks taandus 0,7%, 14 341,32 punktini, vahendab Bloomberg.

Maailma suurima kaevanduskontserni BHP Billitoni aktsia lükkas langusesse toornafta hinna langus. Aktsia kukkus 4,4%, 42,50 Austraalia dollarini. Toornafta hinnalanguse kuu madalaimale tasemele tingis kütusetarbimise vähenemine USAs, ka vähendasid Malaisia ja India kütuse subsiidiume.

Jaapani väärtuselt suurima panga Mitsubishi UFJ Financial Group aktsia taandus 2,9%, 1 117 jeenini, kui investeerimispank Lehman Brothers alandas Jaapani pankade hinnasihte ja Moody´s Investors Service teatas, et võib alandada maailma suurimate võlakirjade kindlustajate krediidireitinguid. Jaapani suuruselt kolmanda panga Mizuho Financial Group aktsia kukkus 3,7%, 576 000 jeenini.

"Tundub, et globaalne finantsturgude šokk ei ole veel möödas. Olukord on veel muutlik ning hetkel on vara olla optimistlik," ütles Tokyos asuva investeerimisettevõtte Daiwa SB analüütik Masayuki Kubota.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2008, 11:26
Otsi:

Ava täpsem otsing