Rõivas: negatiivne iive ei ole paratamatus

Mariliis Pinn 05. juuni 2008, 09:17

„Negatiivne iive ei ole paratamatus,” ütles
Riigikogu liige Taavi Rõivas Maailmapanga konverentsil esinedes. Rõivase sõnul
on sündide arv Eestis suurenenud vanemahüvitise kehtestamise järgselt tervelt
27%, mis jätab vähe võimalusi valeks tõlgendamiseks, teatas erakond.

„Enamikes Euroopa riikides on probleemiks vähene sündivus ja rahvastiku vananemine. Mitmed riigid on leitud võimalusi halveneva demograafilise olukorraga kohandumiseks, kuid vähesed riigid on suutnud välja pakkuda lahendusi negatiivse iibetrendi murdmiseks,” ütles Rõivas, "Eesti vanemahüvitise süsteem on positiivne erand ning pälvib seetõttu suurt tähelepanu ja huvi.”

Riigikogu liige tegi Maailmapangale ettepaneku monitoorida ärikliima kõrval ka demograafilisi trende ja koostada riikide pingeridasid. Rõivase sõnul oli etttepanek luua nn.. Making Babies indeks mõeldud retoorilisena, kuid leidis positiivset vastukaja: „On selge, et iibe mõju majandusele on erakordselt suur. Maailmapanga Doing Business indeksit jälgivad paljude riikide valitsused ning mitmed neist võtavad tõsiselt arvesse ka indeksi koostamisel tehtavaid soovitusi.”

Maailmapanga Parlamentidevahelisse Võrgustikku kuulub üle 1000 parlamendi liikme 110 riigist. 3.-5. juunini Albaania pealinnas Tiranas toimuval konverentsil on esindatud Kesk- ja Ida Euroopa parlamentide saadikud. Konverentsil käsitletakse rahvastiku vananemise, toiduainete hinnatõusu ja investeerimiskliima parandamise küsimusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2008, 10:55
Otsi:

Ava täpsem otsing