USAs saavad juhid oma otsustele kindlustuse osta

Agnes Ojala 06. juuni 2008, 11:12

Kui Eestis ei ole juhatuse liikmetel
võimalik enda tegevuse tagajärgedele kindlustust teha, siis USAs on see võimalik
ja laialt levinud.

Advokaadibüroo Sorainen jurist Stefano M. Grace selgitas Äripäevale, et juhatuse liikmed peaksid kõikjal lähtuma aktsionäride huvidest ja eesmärgist kasvatada nende vara. Kui aga mõni otsus peaks soovimatute tulemusteni viima, siis saavad firmajuhid end sellele järgnevate kahjunõuete vastu kaitsta.

Kuigi juhatuse liige võib käituda vastavalt oma ülesannetele, on talt kohtu kaudu võimalik välja nõuda kalleid hüvitisi. Keskmiselt on sellised nõuded üle 700 000 dollari (umbes 7 miljoni krooni) suurused, mistõttu piiratakse juhatuse liikme vastutust näiteks töölepingutega. Võimalik aga on teha oma otsustele ka kindlustus.

Stefano M. Grace räägib juhatuse liikme vastutusest 11. juunil Äripäeva seminaril "Mille eest reaalselt vastutab juhatuse liige?" Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2008, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing