Maksimarket lasi krooni kursi vabaks

09. juuni 2008, 08:39

Kaks Tartu tütarlast olid rabatud
Lõunakeskuse Maksimarketi paindlikkusest Eesti krooni ja euro kursi arvutamisel,
ebasoodsaimal juhul oli euro hind 47,67 krooni, parimal 9,35 krooni.

Tavatu paindlikkus tuli ilmsiks suviste jookide hinnasiltidelt, kus Maksimarket oli toote liitrihinda kroonidest eurodeks teisendades saanud uskumatuid tulemusi näiteks on 1,5-liitrise Gin Mohhito liitrihind kroonides 25,93, aga eurodes 2,49, mis teeb kursiks 10,41, kirjutas Tartu Postimees.

Eurode eest oleks aga mõttekas võtta 0,33-liitrist longerot, mille hind liitri kohta on vaid 82 eurosenti, kuid kroonides 39.09. Selle joogi puhul on kurss koguni 47,67.

Tartu Maksimarketi juhataja Helve Kaljumägi oli avastusest üllatunud, kuid ütles, et vea põhjus pole Tartus, sest kõik sildid koostatakse Tallinnas, Tartus trükitakse need vaid arvutist välja. Vigadele pole seni keegi tähelepanu juhtinud ja ka poetöötajad pole neid avastanud. Kaljumägi nentis aga, et nende poes euro ei kehti, seega on neil siltidel ainult informatiivne tähendus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 08:37
Otsi:

Ava täpsem otsing