Puhatu rabas põleb 200 hektarit turbatootmisvälja

Mariliis Pinn 09. juuni 2008, 19:28

Täna pärastlõunal süttis Ida-Virumaal
Puhatu turbarabas turbatootmisväli, kella 18.00 seisuga on tuli levinud 200
hektari suurusele alale.

Kohapeal olnud turbaraba töötajate sõnul levis tuli tugeva tuulega silmanähtavalt väga kiiresti edasi, põlenguala suurus ulatub praegu 200 hektarini, teatas päästeamet. Põlengupiirkonnas toimub päästeressursside töölerakendamine ja paigutamine. Kustutustöid raskendab väga tugev tuul tulekahjukohal ning raske ligipääs põlengualale.

Lähim küla, Illuka vallas asuv Kuningaküla, jääb põlengualast 20 kilomeetri kaugusele, tuli küla ei ohusta. Nii Kuningaküla kui selle naabruses asuva Permisküla elanikke on tulekahju suitsu eest hoiatatud. Põlengupiirkonna lähedale jäävates asulates tuleks suitsu korral vältida õues viibimist ning hoonete uksed-aknad sulgeda.

Eile lõpetati kustutustööd Puhatu raba endisel turbaväljal, kus turbatootmist enam ei toimunud. Varem põlenud ala jäi suuremas osas Toila valla territooriumile, praegu põlev ala jääb suuremas osas Illuka valla territooriumile.

Suurem metsapõleng Ida-Virumaal on veel Vaivara vallas, kus aktiivse põlenguala suurus on endiselt 80 hektarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 19:25
Otsi:

Ava täpsem otsing